למרות שמדובר בכסף שיעזור לנו להזדקן בכבוד או יציל אותנו במקרה של אסון, רבים לא ממש יודעים מה קורה בחיסכון הפנסיוני שלהם. מה מסלול ההשקעה המתאים, מתי עדיף למשוך פיצויים ועל כמה ביטוחים מיותרים אתם משלמים? שמונה טעויות נפוצות שעולות לכם ביוקר
איל סיאני, מגזין אתר פסגות
עבור רבים מאיתנו, החיסכון הפנסיוני הוא המקור הכספי החשוב ביותר לעתידנו הכלכלי. כך גם הכיסוי הביטוחי שרכשנו – נועד להבטיח לנו הגנה לאורך שנים. אבל כמו שכולנו יודעים, רבים לא מגלים עניין או חוששים להתעמק במוצרים הפיננסיים המשמעותיים לעתידם ולעתיד בני משפחתם.
כתוצאה מכך, רבים מהחוסכים מבצעים טעויות שעלולות לעלות להם ביוקר. אז מה עושים? ריכזנו עבורכם שמונה טעויות נפוצות שכדאי להכיר והסברנו איך להימנע מהן. הנה מה שכדאי לדעת.
1. לא בוחרים מסלול השקעה מתאים
למוצרי החיסכון השונים מגוון רחב של מסלולי השקעה. לכל מסלול השקעה קיימת מדיניות השקעות שקובעת באיזה סוגי נכסים יושקעו הכספים (מניות, אג"ח וכו'), כמה יושקע בכל סוג נכס ועוד. מדיניות ההשקעה עשויה להשפיע על הסיכון שיילקח בעת השקעת הכספים ובהתאם גם על התשואה שתושג. אולם, רוב החוסכים לא יודעים באיזה מסלול השקעה הם נמצאים והאם הוא מתאים לסיכון ולצרכים שלהם.
מנתוני העבר ניתן ללמוד כי לאורך שנים שוק ההון מניב תשואה נאה. מסיבה זו לחוסך צעיר, שלפניו עוד שנות חיסכון רבות, למשל, כדאי לשקול השקעה עם סיכון יותר גבוה, תוך פוטנציאל להניב גם תשואה גבוהה יותר. כדאי לדעת כי כל שיפור של 1% בלבד בתשואה השנתית לאורך זמן, יגדיל את החיסכון בעשרות אחוזים, לאורך השנים.
אז מה עושים? בדקו באיזה מסלול השקעה מושקעים חסכונותיכם והאם הוא מתאים לרצונותיכם ולצרכיכם. בדיקה זו יכולה להיעשות במגוון דרכים: אתרי האוצר השונים (גמל נט, פנסיה נט וביטוח נט), מול החברה המנהלת או מול בעל רישיון פנסיוני. אם החלטתם על שינוי – מומלץ לבחון מהלך כזה עם איש מקצוע.
2. מושכים כספי פיצויים שלא לצורך…
3. לא מתאימים את הכיסויים הביטוחיים בקרן הפנסיה….
4. לא שומרים על כיסוי ביטוחי בעת הפסקת הפקדות….