תשלומים בגובה של כ-900 מיליון שקלים הועברו עבור כיסוי מוות לשאירים, במסגרת מלחמת "חרבות ברזל".
במקביל, המוסד לביטוח לאומי דיווח שהעביר עד כה כ-930 מיליון שקלים לטיפול בנפגעי איבה וטרור, וביניהם גם משפחות החטופים ופצועי המלחמה. באיזה ביטוח מקבלים השאירים פיצויים – ובאיזה גובה?
רונית מורגנשטרן, אתר MAKO.CO.IL
תשלומים בעקבות המלחמה: קרנות הפנסיה וחברות הביטוח כבר הספיקו לשלם קרוב למיליארד שקלים עבור כיסוי מקרי מוות לשאירים במלחמה הנוכחית. עמית גל, הממונה בפועל על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון והרגולטור של חברות הביטוח, הפנסיה והגמל – אמר אתמול (ג') בוועידת "עדיף", קבוצת התקשורת בתחומי הביטוח, הפנסיה והפיננסים, כי "המעורבות של הגופים המוסדיים במלחמה היא משמעותית".
לדבריו, "רק בנוגע לתשלום (ששולם ועוד ישולם) על כיסוי מוות לשאירים כתוצאה ישירה מהמלחמה, מדובר על בערך 900 מיליון שקלים – קצת פחות משליש ממנו מגיע מביטוח ריסק של חברות הביטוח, והשאר מהקרנות. זה מראה כמה הם מהווים גם משענת למערכת הכלכלית כולה בישראל"
מדובר בהיקף תביעות שאושרו עד כה בביטוחים פרטיים ובקרנות פנסיה, לקבלת מענקים חד-פעמיים וקצבאות לשאירים (אלמנה/אלמן, ילדים, הורים), או מוטבים שנקבעו בפוליסה. הסכום משקף רק את המקרים של חללים שהיו מבוטחים בחברות ביטוח בפוליסות ביטוחי חיים/מנהלים ובקרנות פנסיה שבהם העמית בחר בסעיף כיסוי שאירים. כלומר, מדובר בחלק קטן מכל מקרי המוות במלחמה, בעיקר האזרחיים וחיילי מילואים, שהיה להם כיסוי לשאירים. במקביל, השאירים זכאים לקבל גם מענקים וקצבאות מהביטוח הלאומי כנפגעי פעולות איבה או ממשרד הביטחון כחללי צה"ל.
המוסד לביטוח לאומי פרסם בתחילת השבוע, כי עד כה העביר…..