מלחמה, פיטורים, והחלטות כלכליות קשות: הצעת החוק החדשה בנוגע לקרנות השתלמות עשויה להציב ישראלים רבים בפני דילמה – האם לבחור בביטחון כלכלי מיידי או להשקיע בעתיד? עדי לוי, מנהלת ידע פנסיוני בבנק הפועלים, מנתחת את ההשלכות
שירות Corporate, אתר כלכליסט
הצעת החוק החדשה מבקשת לאפשר משיכה מוקדמת מקרנות השתלמות בתשלום מס מופחת של עד 15%, במקום מס שולי גבוה יותר. מטרתה לסייע למשקי בית הנאבקים במציאות כלכלית מאתגרת בעקבות המלחמה והמצב הכלכלי.
ד', בן 40 ואב לשלושה, פוטר לאחרונה מחברת הייטק. ברשותו קרן השתלמות עם ותק של שנתיים וחצי. במידה והצעת החוק תאושר, הוא יוכל למשוך את כספי הקרן בתשלום מס של 15% בלבד, במקום 47% (שיעור המס השולי שלו). בדרך כלל, משיכה מקרן השתלמות לפני 6 שנות ותק נחשבת למשיכה שלא כדין ומחויבת במס שולי גבוה. לעומת זאת, משיכה לאחר 6 שנים פטורה ממס
חשוב לזכור כי קרן ההשתלמות היא כלי חיסכון אטרקטיבי, המגשר בין חיסכון קצר טווח לארוך טווח. לקרן ההשתלמות מספר יתרונות: ראשית, ההפקדות והרווחים בה פטורים ממס הכנסה עד תקרה מסוימת. שנית, ישנה אפשרות למשיכה ללא מס לאחר 6 שנים. לבסוף, מדובר באחד מאפיקי החיסכון המועדפים בשוק. למרות ההקלה המוצעת, משיכה מוקדמת אינה פתרון קסם לכל בעיה כלכלית. היא עלולה לפגוע בחיסכון ארוך הטווח, ולכן יש לשקול אותה בזהירות.
הצעת החוק, אם תאושר, תאפשר הטבה זמנית עד סוף שנת 2024. מטרתה לספק רשת ביטחון למשפחות המתמודדות עם אי-ודאות כלכלית בעקבות המלחמה והמצב הכלכלי….
לחץ כאן לקריאת המשך הכתבה באתר כלכליסט