הוועדה שבחנה את ההבדלים בין מוצרי החיסכון השונים – קופת גמל להשקעה, פוליסת חיסכון וקרן נאמנות – צפויה להמליץ: לא ישולם מס על מעבר של כספי משקיעים בין קרנות נאמנות – אלא רק כשפודים אותן. עוד היא ממליצה על פטור חלקי ממס במשיכת כספים בגיל הפרישה. בנוסף, מוצרי החיסכון השונים ינוהלו בפלטפורמה אחת. בבנקים ובחברות הביטוח צפויים להתנגד
אלמוג עזר, שקד גרין , אתר כלכליסט
הוועדה לבחינת ארביטראז' רגולטורי במכשירי החיסכון בראשה עמד מנכ"ל האוצר היוצא, שלומי הייזלר, צפויה להמליץ על ביטול ההבדלים המיסויים בין קרנות נאמנות, פוליסות חיסכון וקופות גמל להשקעה. לכלכליסט נודע כי הוועדה ממליצה לאמץ מודל חדש לניהול ההשקעות הקיים כיום בישראל, כך שייווצר "חשבון השקעות אחיד", שדרכו יבוצעו ההשקעות בכל אחד מהאפיקים.
בחשבון ההשקעות המוצע רכישה ומכירה של נכסים לא ייחשבו לאירוע מס, וזה ישולם רק כאשר נמשך כסף מאותו חשבון. בנוסף, הוועדה תבקש כי במידה שההון שנמצא בחיסכון ייפדה לאחר שבעל החשבון יגיע לגיל פרישה, הרווחים שנצברו באותו החיסכון, יהיו פטורים ממס רווחי הון.
ועדת הארביטראז' כללה, לצד הייזלר, נציגים של אגף התקציבים והחשב הכללי, רשות ניירות ערך ורשות שוק ההון. הוועדה סיימה את עבודתה וגיבשה את מסקנותיה, אולם כעת ממתינים שם לטיפול בהתנגדויות שהגישה רשות שוק ההון (ראו מסגרת) ולאחר מענה עליהן מצד שאר נציגי הוועדה — יוצגו המסקנות לציבור הרחב על מנת לקבל גם את הערותיו. אחרי שאלה יתקבלו ויטופלו, יועברו המסקנות הסופיות למסלול של חקיקה.
מאחר שמסקנות הוועדה מסתמנות כמהלך מהפכני בכל הנוגע לשוק החיסכון הישראלי, הוא צפוי להביא להתנגדויות מצד כלל היצרנים של מוצרי החיסכון בישראל, מהבנקים ועד בתי ההשקעות וחברות הביטוח שהולכות לאבד את היתרון היחסי שהיה להן בפוליסות החיסכון. גם סוכני הביטוח צפויים להתנגד לרפורמה מאחר שהיא מפשטת את עולם הפיננסים ומקטינה את התלות בהם כמתווכים. לוח הזמנים שעליו מסתמכת הוועדה קובע כי במידה שזו תצליח להוציא את המהלך לפועל — הוא יתממש בשנים 2026 ו־2027.
ריכוז כל מוצרי ההשקעה בפלטפורמה אחת….