fbpx
מסדרון בית חולים

פרשתי ממקום עבודה – מה קורה לביטוח הרפואי?

מה קורה לביטוח הבריאות הקולקטיבי כאשר אנחנו יוצאים לפנסיה? איך ממשיכים אותו,
ומה עוד צריך לבדוק?

אתי אפללו, אתר כלכליסט

האם ביטוח דרך עבודה של בן משפחה יבוטל כאשר אותו אדם יוצא לפנסיה או שניתן לשמר אותו איכשהו?"

תהליך הפרישה מהעבודה, מלווה בסדרה ארוכה של החלטות כלכליות שנגזרות מהשינוי העצום שמתחולל בחיינו – שינוי של מקורות ההכנסה וכן שינוי טוטאלי של סדר היום. התהליך דורש היערכות תקציבית מתאימה, בחינה של תיק הביטוחים, וכמובן – מיקסום של הטבות המס שמקבלים מהמדינה בפרישה. טיפול בביטוחי הבריאות הם חלק חשוב מהארגון מחדש.
ההוצאות על ביטוחי בריאות גבוהות מאוד, וחשוב לדעת מה בדיוק יש לנו וממה אנחנו מוגנים. החלטות בנושא צריכות להתקבל בכובד ראש, כיוון שזהו גיל בו הבעיות הבריאותיות צצות, וכדאי לא להישאר חשופים או לעשות פעולות שיחשפו אותנו לתקופת אכשרה חדשה וארוכה (תקופת אכשרה: תקופה מהרגע בה הצטרפנו לביטוח, עד לכניסתו לתוקף, בתקופה זו בעיות שיתגלו לא יכוסו). פנינו למומחה ביטוחי הבריאות שי מלמד, מנכ"ל מלמד יועצים, שמסביר מה עושים עם ביטוח בריאות קולקטיבי בעת היציאה לגמלאות:

1. הזכות להמשכיות:
"בשלב הפרישה ממקום העבודה וסיום החברות בביטוח הבריאות הקבוצתי, עומדת לנו הזכות להמשיך את ביטוח הבריאות באופן פרטי, באותה חברת ביטוח ועם אותם כיסויים בהם היינו מבוטחים והכי חשוב….
2. המשכיות חלקית:
במקרים בהם ישנו קושי כלכלי מסוים או מצב בריאותי משופר, ניתן לבחון אפשרות להמשכיות חלקית בביטוח הבריאות הפרטי. מתוך פרקי ביטוח הבריאות הקבוצתי ישנם פרקים הכוללים….
3. חלופה חדשה נוספת….

 

לחץ כאן לקריאת המשך הכתבה באתר כלכליסט

מסדרון בית חולים
תמיד כאן לשירותכם: