קרנות פנסיה וגופים מוסדיים אחרים מסתמכים על יועצים שמעריכים בחסר את השפעות משבר האקלים, לפי דו"ח של ארגון קרבון טראקר | מנכ"ל הארגון הכלכלי-סביבתי MMMM: "כשהטמפרטורה בעולם עלתה ב-5 מעלות 95% מבעלי החיים הושמדו, אבל במודלים הכלכליים, התחממות כזו רק מקטינה קצת על התוצר"
אתר davar1.co.il
מיליוני חסכונות פנסיה בסכנה בשל התעלמות מחומרת משבר האקלים, לפי דו"ח של ארגון קרבון טראקר שפורסם ביום חמישי שעבר. לפי הדו"ח, קרנות פנסיה וגופים מוסדיים אחרים מסתמכים על ייעוץ כלכלי שממעיט באופן דרמטי בערכו של משבר האקלים.
קרבון טראקר היא קבוצת חשיבה שמנתחת את סוגיית המעבר האנרגטי מדלקים פוסיליים לאנרגיות נקיות וההשלכות שלו על שווקי ההון. הארגון קידם את הכנסתו לשיח הכלכלי של המונח "נכסים תקועים", שמתייחס להשקעות בתשתיות דלקים פוסיליים כמו פחם, נט וגז. תשתיות אלה עלולות להפוך בעתיד לחסרות ערך, ולכן ייתכן שההפקה וההולכה של דלקים מזהמים ומחממי אקלים אלה לא כדאית.
"הדו"ח מראה שמודלי האקלים שבשימוש קרנות הפנסיה לא רק בלתי סבירים, אלא גם מסוכנים", אמר טוני ברדון, מנכ"ל הארגון הכלכלי-סביבתי Make My Money Matter (MMMM). "בפעם האחרונה שהטמפרטורה בכדור הארץ עלתה ב-5 מעלות בממוצע, 95% מבעלי החיים הושמדו ופני הים עלו ב-20 מטרים. אבל במודלים הכלכליים, התחממות כזו מחושבת כבעלת השפעה מינימלית על התוצר העולמי ועל הפנסיות".
את הדו"ח ערך פרופ' סטיב קין מאוניברסיטת קינגסטון בלונדון, מבקר חריף של האורתודוקסיה הניאו-ליברלית בלימודי הכלכלה. לדבריו, ההתחממות הגלובלית היא לא סוגיה קטנה של עלות מול תועלת, שתשפיע בעיקר על הדורות הבאים, כמו שטוענת הספרות הכלכלית הנוכחית – אלא פוטנציאל לאיום קיומי לכלכלה, שיכול להשפיע כבר על פנסיונרים שעדיין בחיים כיום. מדובר בעתיד הכלכלי של מיליוני אנשים".
קרנות הפנסיה וגופי השקעה גדולים אחרים אמנם מתחשבים במשבר האקלים בהחלטות ההשקעה שלהם, אבל היחס מעניק למשבר משקל זניח…..