fbpx

הפינה המקצועית: תקרת הפקדה לקופת גמל במסגרת תיקון 190

מהם התנאים להיוון קצבה מוכרת, והאם קיימת מגבלת סכום הפקדה לקופת גמל במסגרת תיקון 190? | עומר בן יאיר, סמנכ"ל מקצועי אלטשולר שחם גמל ופנסיה, משיב

אתר עדיף פלוס

בתיקון 190 לפקודת מס הכנסה נקבע בין היתר, כי "קצבה מוכרת" הינה קצבה הנובעת מתשלומים פטורים (כהגדרתם בסעיף 9א לפקודה), ובהתייחס להפקדה בקופת גמל מדובר בסכומים שאינם מעניקים הטבת מס או שהחוסך חויב בגינם במס בעת ההפקדה. משיכה כדין בסכום חד פעמי של סכומים שהופקדו בקופת הגמל תחת הקצבה המוכרת (היוון), תתאפשר בהתקיים שני התנאים הבאים: (1) גילו של העמית במועד המשיכה עולה על 60 (2) העמית מקבל קצבה מזערית (5,183 שקלים נכון לשנת 2025). במשיכה כאמור חל מס על הרווחים בשיעור של 15%.

במסגרת תיקון 190 לא נקבעה תקרה להפקדת סכומים לקצבה מוכרת (תשלומים פטורים) בקופת גמל.

האפשרות של קופת הגמל לשלם לעמית את הכספים תוך ניכוי המס על הרווחים הוסדרה בתקנות מס הכנסה (ניכוי ממשכורת ומשכר עבודה) – תשנ"ג 1993, כאשר בסעיף 6(י) נקבע כי קופת גמל המשלמת לעמית סכום בשל היוון קצבה מוכרת, תנכה בעת התשלום מס בשיעור של 15% ממרכיב הרווח היחסי כהגדרתו בסעיף 9א לפקודה.

כיצד מחושבת התקרה?….
להלן טבלה לשנת 2025 הכוללת את התקרה להפקדת תשלומים פטורים שניתן למשוך ישירות מקופת הגמל במס על הרווחים בשיעור של 15%, ללא צורך בהצגת אישור פקיד לקופה….

 

לחצ.י  כאן לקריאת המשך הכתבה באתר עדיף

תמיד כאן לשירותכם: