הפוליסות לביטוח נסיעות לחו"ל עומדות להשתנות באופן דרמטי בגלל מגפת הקורונה. יילקחו בחשבון משתנים כמו משך הטיסה, הצפיפות, עצירות ביניים וחוקי מדינת היעד, ועל המבוטחים ייאסר לטוס חולים או להיכנס לאזורים בסגר
עירית אבישר, אתר כלכליסט
ביטוח נסיעות לחו"ל היה ענף מנומנם למדי עד לפני חצי שנה. הביטוח בו היה די בסיסי, גנרי, זול יחסית, ולצידו שיעורי רווחיות לא רעים לחברות הביטוח. מנתוני רשות שוק ההון עולה כי ב־2018 שילם הציבור הישראלי פרמיות של 800 מיליון שקל בגין ביטוח נסיעות לחו"ל.
אלא שמשבר הקורונה טרף את הקלפים גם בתחום זה. מרבית חברות הביטוח הקפיאו את הפעילות מתחילת המשבר, ועתה חלקן מתחילות לחזור לאט לתחום עם הפתיחה המדורגת של השמים. כעת מוצר זה עומד להשתנות בצורה משמעותית ולא רק בהיבט המחיר שיתייקר.
הסיבה לשינויים היא שמחלת הקורונה עלולה לדרדר בפתאומיות את מצב המבוטח, ולהוביל אותו לאשפוז ממושך ויקר. ייתכנו גם מצבים של
פוליסת הנסיעות לחו"ל צפויה להשתנות באופן דרמטי ברמת ההתחייבויות מהמבוטח בעת ההצטרפות לביטוח וברמת הכיסויים החדשים בעידן הקורונה. הפוליסות החדשות יהיו דינמיות וגמישות בהתאם למידע והניסיון שיצטבר בנושא הקורונה, וישתנו בהתאם ל…