fbpx

תשואות קרנות הפנסיה ב 5 מסלולים והטבלה שמגלה למה בעצם יש עזיבה של מסלול S&P500

קרנות פנסיה ליגת FUNDER אפריל 2026: – הראל מנצחת באפריל, מור פנסיה מנצחת מתחילת השנה, כלל ב 12 חודשים, מגדל מנצחים במסלול מחקה S&P500 | פערים של בין 0.8% ל-1% בתשואה באפריל בין מקום ראשון לאחרון במסלולים השונים | כל המסלולים מובילים בתשואה מתחילת השנה ובשנה האחרונה את מסלול ה-S&P500 | מסלול המניות, מסלול עד גיל 50 ומסלול בין 50-60 מנצחים בתשואה ל-3 שנים את מסלול ה-S&P500 | מסלול המניות מנצח את מסלול ה-S&P500 בתשואה ל-5 שנים | מסלול ה-S&P500 עדיין בתשואה שלילית מתחילת השנה | ליגת FUNDER לקרנות הפנסיה באפריל – מסלולים תלויי גיל, מסלול מניות ומסלול S&P500

משה מימון, מומחה שווקים פיננסיים, אתר FUNDER.CO.IL

FUNDER מציג את התשואות בכל חתכי מסלולי הגיל, בהתאם למודל שמקטלג את החוסכים לפי הגיל ובהתאם לכך מבצע התאמה של רמות הסיכון, כך שהסיכון יורד ככל שגיל החוסך עולה. נזכיר שהמודל יושם בישראל בעקבות משבר 2008, שבו התחדד הצורך להקטנת סיכון אצל חוסכים בגיל מבוגר יחסית, שכן משבר בשלב חסכון מאוחר לא מאפשר לתשואות לפצות על הנזק, ולאור זאת עלול ליצור נזק בהיקף הקצבה של החוסך.

אנחנו מציגים בנוסף ל-3 המסלולים תלויי גיל, גם את מסלול המניות, וגם את המסלול המחקה S&P500. מסלולים שצוברים פופולריות רבה בקרב המשקיעים. לנוכח התוצאות העלובות במסלול ה-S&P500 אני מניח שבשנה הקרובה נראה תזוזה לכיוון של מסלולי המניות.

תובנות עיקריות

פער של אחוז בתשואה באפריל בין המקום הראשון לאחרון במסלול עד גיל 50, במסלול המניות. פער של קצת פחות מאחוז במסלול 50-60 ובמסלול מעל גיל 60.
כלל המסלולים תלויי גיל וגם מסלול המניות עברו החודש בתשואה את מסלול מחקה S&P500.
כלל המסלולים בתשואה גבוהה יותר ממסלול המחקה S&P500 מתחילת השנה ובשנה האחרונה.
מסלול ה-S&P500 עדיין בתשואה שלילית מתחילת השנה.
מסלול המניות, מסלול עד גיל 50 וגם מסלול 50-60 מנצחים ב….

מסלול המניות עוקף בתשואה ל-5 שנים את מסלול המחקה S&P500.
במסלולים תלויי גיל ובמסלול המניות, ישנם גופים שהשיאו תשואה ל-3 שנים גבוהה יותר מהתשואה ל-5 שנים של חלק מהגופים…..

תשואות מסלול לבני 50 ומטה – הראל מנצחים במסלול

קרנות פנסיה עד גיל 50, אלה הקרנות שמרכזות את היקף הנכסים הגדול ביותר בהפרש מהאפיקים האחרים. ההשקעות באפיק זה נמצאות ברמת סיכון יחסית גבוהה יותר משאר המסלולים תלויי גיל.
התשואה הממוצעת באפריל עומדת על….
מור מובילים בתשואה ל-3 שנים עם 60.7%. הפניקס (4.64% החודש) מובילים בתשואה ל-5 שנים עם….

תשואות מסלול לבני 50 עד 60 – אלטשולר שחם במקום שני עם 4.36%. מור (4% החודש) מובילים בתשואה מתחילת השנה עם 6.06%. כלל (4.19% החודש) מובילים בתשואה בשנה האחרונה עם….

במסלול מעל גיל 60, הסולידי מבין המסלולים, התשואה הממוצעת באפריל עומדת על 2.64% לעומת 1.38%- בחודש שעבר. מנעד התשואה החודש נע בין 2.31% (אלטשולר שחם) ל-3.06% (הראל). מתחילת השנה, התשואה הממוצעת עומדת על 3.24%. התשואה הממוצעת בשנה האחרונה עלתה ל-13.03%. התשואה המצטברת ל-3 שנים בממוצע בין הגופים השונים עלתה ל….
והתשואה המצטברת ל-5 שנים בממוצע בין הגופים השונים עלתה ל….

לחצ/י כאן לקריאת המשך הכתבה באתר FUNDER.CO.IL

 

 

תמיד כאן לשירותכם: