fbpx

איך חוסכים מספיק לחיים הארוכים שאחרי הפרישה?

תוחלת החיים שלנו נמצאת בעליה מתמדת ואנחנו חיים יותר שנים. כשחיים יותר, גם החיסכון הפנסיוני שלנו צריך להספיק ליותר זמן. מה אפשר לעשות כדי להיערך לשנות הפנסיה הארוכות?

ענבל בליימן, אתר בית השקעות אלטשולר שחם

כיצד משפיעה תוחלת החיים על החיסכון שלנו לפנסיה?
שלום אלון, ישראל ממוקמת במקום גבוה באופן עקבי בין עשרת המדינות עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר בעולם. עד כדי כך, שתוחלת החיים בישראל עולה על ממוצע מדינות ה-OECD ואפילו גבוהה מזו שבארה״ב ובבריטניה. ככל שתוחלת החיים עולה, המשמעות היא שנחיה יותר שנים לאחר הפרישה לפנסיה. כדי שהחיסכון שלנו יספיק לכל כך הרבה שנים מוכרחים לפעול בכמה מישורים במקביל. מצד אחד, יכול להיות שבעתיד נעבוד יותר שנים ונפרוש לפנסיה בגיל מאוחר יותר. ומצד שני, צריך להגדיל את החיסכון. זה מצריך שינוי מדיניות של הממשלה, אך גם יותר מודעות למה שכל אחד ואחת מאיתנו יכולים לעשות בעניין.

ענבל, מי אחראי לכך שתהיה לנו רמת חיים סבירה אחרי הפרישה?
המדינה מספקת רובד בסיסי ביותר של קצבת זיקנה באמצעות הביטוח הלאומי. בנוסף, לאורך השנים גיל הפרישה לגברים ונשים בישראל עלה, כדי שנוכל להספיק לחסוך יותר שנים בשנות העבודה לפני הפרישה לפנסיה. עד תחילת שנות ה-2000 גיל הפרישה לגברים היה 65 ולנשים 60 . והוא עלה בהדרגה ל-67 לגברים ו-62 לנשים כיום. הרפואה המודרנית מאפשרת….

 

לחץ כאן לקריאת המשך הכתבה באתר בית השקעות אלטשולר שחם

תמיד כאן לשירותכם: