fbpx

כמה הפסידה הפנסיה שלנו כתוצאה מעליית הרבית?

עליית הרבית, שנבלמה לאחרונה, גרמה לירידות בשוק ההון ונגסה מיליארדים רבים מכספי הפניה שלנו. בדקנו את ביצועי החברות הישראליות שנהנו מההשקעות המוסדיות הגדולות לשנת 2022 והתנחמנו בעיקר בנתון אחד: מדובר בהשקעה לטווח ארוך, כך שההפסדים הם בינתיים רק על הנייר

צלי גרינברג, אתר וואלה!

ניגוד לילדים שלנו, שהתחרו ביניהם בערב חג הפסח, על מציאת האפיקומן, בתקווה שנפתח את הכיס או לפחות נזכה אותם במתנה. יש כמה חברות ישראליות שמקבלות גישה חופשית לכיס שלנו ונהנות מהממון שלנו לאורך כל השנה. בזכות אפיקומן תמידי: ניהול כספי הפנסיה שלנו.

בחינת הגופים המוסדיים הגדולים שמנהלים את קרנות הפנסיה שלנו מגלה כי תשומת ליבם התמקדה בשנת 2022 בעיקר במניות הנדל"ן המניב ובמגזרים כמו פיננסים וכימיקלים, שני מגזרים שהובלו על ידי 6 חברות: ICL (לשעבר כימיקלים לישראל), הבנקים – לאומי, מזרחי טפחות ופועלים, קבוצת הקניונים והנדל"ן המניב עזריאלי, וחברת קנון הולדינגס, הנמצאת בשליטת עידן עופר (60.3%) באמצעות חברת אנסוניה ההולנדית.

בעוד יתר 541 החברות הרשומות למסחר בבורסה בתל אביב נאבקות כדי לזכות בתשומת לב המוסדיים, מראים נתוני חברת סמארטבול (שפיתחה מערכות לניתוח השקעות של גופים מוסדיים), כי סכום העסקאות המצרפי שנעשה על ידי האחרונים ב-6 החברות שבטבלה המצורפת עמד על כ-9.2 מיליארד שקל בשנת 2022.
מי מרוויח: זה קונה או זה שמוכר?
אך למרות סכום העסקאות הגבוה, הנתונים גם מראים כי תשומת הלב שקיבלה כל אחת מהחברות תלויה בתמהיל ההשקעות של כל אחת מקרנות הפנסיה הגדולות, וזו לא תמיד הייתה חיובית.

נתוני חברת סמארטבול חילקו את השקעות המוסדיים בחברת ICL, שזכתה מהם לסכום העסקאות הגבוה ביותר – כ-2.1 מיליארד שקל לשנת 2022, והראו כי בעוד בית ההשקעות אלטשולר שחם, לדוגמא, השקיע במניה כ-507.5 מיליון שקל במהלך 2022, חברת הביטוח הפניקס מכרה את מניות החברה בכ-555 מיליון שקל.

לעומתה, מניית בנק לאומי הציגה רכישות גבוהות מבתי ההשקעות מור ואלטשולר שחם בגבוה 372.4 מיליון שקל וכ-323 מיליון שקל בהתאמה, לצד מכירות של כ-96 מיליון שקל וכ-98 מיליון שקל מקרן עמיתים וחברת הביטוח הראל, בהתאמה.

ניכר כי בבית ההשקעות אלטשולר שחם מאמינים במיוחד בחברות הנמצאות ב………

 

לחץ כאן לקריאת המשך הכתבה באתר וואלה!

 

תמיד כאן לשירותכם: