fbpx
מחשב ונייד

מחקר חדש מגלה: האם ומתי כדאי לכם לנייד את כספי הפנסיה שלכם?

מחקר של אוניברסיטת ת"א מדגים את הקלות שבה ניתן לנייד חסכונות בין גופי הגמל והפנסיה בישראל, בהשוואה לעולם • "הניוד מגביר את התחרות אך הוא רחוק מלהיות חינם, ופוגע בתשואות" • נושא העברת החסכונות מגיע לדיון בכנסת בעקבות המאבק בין הפניקס לפרופיט

רועי ויינברגר, אתר גלובס

ההתנגשות החזיתית בין קבוצת הביטוח הפניקס לבין סוכנות פרופיט סביב ניוד כספי הלקוחות שביצעו סוכני פרופיט, תגיע ביום רביעי לדיון בכנסת. ועדת הכלכלה, בראשות ח"כ דוד ביטן, זימנה לדיון את נציגי הצדדים יחד עם נציגים של כל השחקנים הנוגעים לעולם החיסכון והביטוח, החל מרשות שוק ההון, רשות התחרות והרשות להגנת הצרכן ועד לחברות הביטוח והסוכנים

"המחקר שערכנו יצא מתוך הנחה שניודים של קופות גמל, קרנות השתלמות ופנסיה בוודאי מעוררים תחרות בשוק", אומרים פרופ' דן וייס ראש מרכז הראל לחקר שוק ההון בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב וד"ר נעמי שפירר בלפר, מנהלת המרכז. "אבל לא בכך עסקנו אלא בצד השני – איך זה נראה בראיית הלקוח, ולכן אנחנו לא בעד הסוכנים או נגדם וגם לא בצד זה או אחר של חברות הביטוח".

ישראל, באופן לא מפתיע, נמצאת בקטגוריה שבה באופן יחסי כמעט הכי קל לנייד, זו שזכתה לציון 9.5 במדד קלות הניוד. יחד עם ישראל חברות בקטגוריה מדינות כמו בריטניה, יפן ואוסטרליה, אך גם מדינות כמו הונגריה, פולין וליטא. בקטגוריה שקיבלה את הציון 10 נמצאות שתי הקוריאות, שבדיה וגם צ'ילה, שבשנת 2019 התרחש תהליך ניוד דרמטי שנבע ככל הנראה מגל של תמריצים שהביא לשיעור ניוד של 28% ב……

יתרה מכך, 59% מהחוסכים ניידו את כספם בשנה זו יותר מפעם אחת והפסידו תשואה שנתית ממוצעת של 0.62% בשל כך. זהו שיעור עצום שגרם לקרן המטבע הבינלאומית לכתוב דוח שממליץ למדינה להקשות על הניוד", הסבירו החוקרים.
מנגד, יש לא מעט מדינות שמטילות מגבלות שיכולות לייצר תמריץ שלילי לעשות ניוד. "ברומניה לדוגמה אם עמית מנייד את כספיו שוב בתוך פחות משנתיים הוא ישלם עמלה של עד….

 

לחץ כאן לקריאת המשך הכתבה באתר גלובס

מחשב ונייד
תמיד כאן לשירותכם: