על פי ההערכות, יש בישראל כ-20 אלף חולי פרקינסון, אבל שיעור לא מבוטל מהם אינו מממש את זכויותיהם הרפואיות. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת
עו"ד רפאל אלמוג, אתר וואלה!
אחת המחלות הקשות ביותר שניתן לחלות בהן, במקום גבוה במצעד המפוקפק, היא מחלת הפרקינסון, שפוגעת במערכת העצבים ומאופיינת לרוב בהפרעות מוטוריות. המחלה, נכון להיום, חשוכת מרפא, ולפי הספרות הרפואית העדכנית, מקורה במחסור של המוליך העצבי דופמין. שיעור פגיעתה באוכלוסיה, אינו זניח, ועל פי הערכות, יש בישראל לא פחות מ-20 אלף חולים, כאשר שיעור בלתי מבוטל מהם, אינו מממש את הזכויות המשפטיות פיננסיות שמגיעות לו. יהיה זה חוסר מודעות או קושי לפלס את הדרך בנפתולי הבירוקרקטיה של ביטוח לאומי ושאר הגורמים המבטחים – השורה התחתונה: עשרות, אם לא מאות מיליוני שקלים, נותרים בקופותיהם של אותם גורמים, במקום להגיע ליעדם – לכיס של החולים.
מהן הזכויות של חולה פרקינסון במסגרת המוסד לביטוח לאומי?
במוסד לביטוח לאומי קיימים ענפים שונים שחלקם יכולים להיות רלבנטיים ביותר במקרה של מחלת הפרקינסון. אלו הענפים העיקריים והזכויות העיקריות שראוי לדעת אודותיהם….
ומה הדין בנוגע לתגמולי ביטוח סיעודי?
פן חשוב מאוד במימוש זכויות של חולי פרקינסון הוא מימוש זכויות של פוליסות ביטוח אישיות בהן החולה מכוסה. יש לבצע בדיקה מקיפה של הפוליסות על מנת לדעת בדיוק מהן כל הזכויות שיכולים החולה ומשפחתו לממש לצורך הקלה על חייהם בפן הכלכלי. בד בבד, ניתן לציין פוליסה אחת, מאוד חשובה – פוליסת הסיעוד. תגמולי סיעוד ניתנים ככלל, בהתאם לתנאי הפוליסה אך התנאים דומים. חולה יחשב כ"סיעודי" במקרה שבו יש לו קושי לבצע לפחות 3 מתוך 6 פעולות יום יומיות. הפעולות המנויות בפוליסות הסיעוד הינן….
כמה זמן צריך להמתין עד לקבלת הכסף?
זמן קבלת התגמולים גם הוא שונה מפוליסה לפוליסה ויכול לנוע בין 36 חודשים, ל-60 חודשים (מירב הפוליסות) ועד לפוליסה המשלמת תגמולי ביטוח סיעוד לכל החיים. יכולנו לכתוב אלף עמודים, רק על השיטות הנכלוליות שלהן, שלצערי, במקרים לא מעטים – זה מצליח להן. הרי גם כך, המבוטח וגם בני משפחתו נמצאים במלחמת התשה מול המחלה. הדבר האחרון שיש להם כוח עבורו הוא לפתוח חזית נוספת מול גורם מיומן כל כך במלחמות כאלו כמו חברת הביטוח.
וכך יוצא, כי לעיתים קרובות, חלק מהמבוטחים….
לחץ כאן לקריאת המשך הכתבה באתר וואלה!